Oncologie

Fysiotherapie bij oncologie (kanker)
Fysiotherapie bij oncologie richt zich op de behandeling en begeleiding van mensen met kanker in alle fasen van de ziekte. De therapie is gericht op de gevolgen van de ziekte zelf en van de medische behandelingen (operatie, chemotherapie, radiotherapie en hormoontherapie).

De klachten die vaak voorkomen zijn: vermoeidheid, verminderde beweeglijkheid van gewrichten, verminderde spierkracht, conditieverlies, pijn, stug litteken, lymfoedeem, huidveranderingen en spanningsklachten.

Fysiotherapeutische begeleiding kan, in de curatieve, palliatieve en terminale fase, een belangrijke rol spelen bij het herstel en het verbeteren van de kwaliteit van leven. Om te starten met fysiotherapie, hoeft er niet gewacht te worden tot de behandelingen in het ziekenhuis afgerond zijn. Uit onderzoek blijkt dat fysiotherapie en met name bewegen een positieve invloed heeft op het herstelproces.

Binnen onze praktijk zijn Corinne Ploeg en Eva de Kwaasteniet gespecialiseerd in oncologie.

Wij hebben een goede samenwerking met oncologie verpleegkundigen en oncologie fysiotherapeuten uit het Ziekenhuis Gelderse Vallei.

Aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie binnen de Lymfologie en Oncologie: www.nvfl.nl en MOUN, www.kankerinderegio.nl.

unknown-1

  • Afspraak maken?

    Snel, makkelijk, online! Klik hier.