DM type 2

Beweegprogramma voor patienten met diabetes type 2
Het Koninklijk Nederlands Genootschap Fysiotherapie (KNGF) heeft voor een aantal chronische aandoeningen een beweegprogramma ontwikkeld, zo ook voor patiënten met diabetes type 2. Vanaf eind 2016 kunt u bij Fysiotherapie & Training NederVeluwe deelnemen aan dit beweegprogramma.

Het doel van het beweegprogramma
Het belangrijkste doel van het beweegprogramma is het ontwikkelen en onderhouden van een actieve levensstijl die voldoet aan de Nederlandse Norm Gezond Bewegen. Andere doelen binnen het beweegprogramma kunnen zijn het verbeteren van conditie/kracht/balans, het vergroten van het zelfvertrouwen, gewichtsafname en het verminderen beïnvloedbare risicofactoren. Aan de hand van de persoonlijke wensen, uw huidige conditie, de beperkingen in het dagelijks leven en de aanwezigheid van complicaties als gevolg van de diabetes worden samen met u uw persoonlijke doelen opgesteld.

Inhoud van het beweegprogramma
In een uitgebreide intake worden uw huidige klachten, het verloop van de diabetes, medicijnverbruik en uw wensen besproken. Ook wordt de conditie en kracht van gemeten. Onder begeleiding van een fysiotherapeut gaat u twee keer per week in groepsverband trainen, ieder op zijn eigen niveau. Het beweegprogramma duurt minimaal 3 maanden.

Gespecialiseerde therapeuten vanuit onze praktijk
Vanuit Fysiotherapie & Training NederVeluwe zijn Maaike Rabbinge, Lisette Schot, Otto Tenge en Dirco de Vries gespecialiseerd in het geven van het beweegprogramma. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via info@fysionederveluwe.nl of 0318-510384.

* Bron: KNGF-standaard Beweeginterventie diabetes mellitus type 2

  • Afspraak maken?

    Snel, makkelijk, online! Klik hier.