Dry Needling

Wat is dry needling?
Dry Needling is een behandeltechniek waarbij een dun naaldje door de huid in een triggerpoint in de spier wordt geprikt. Een triggerpoint is een lokale verharding/verkramping in een spier die klachten kan geven in of in het verlengde van de spier. De klachten kunnen bestaan uit lokale- of uitstralende pijn of beperkingen geven in de beweeglijkheid van nabijgelegen gewrichten.

Doel van dry needling
Dry needling zou een indicatie kunnen zijn bij sporters of niet-sporters met pijn (met of zonder uitstraling) bij druk op de spier, stijfheid in of rondom gewrichten en/of verminderde spierkracht.

Hoe ontstaan triggerpoints?
– Acuut door een verkeerde beweging of ongeval
– Overbelasting bij sport
– Langdurige (over)belasting van nek/arm/schouders
– Psychologische factoren zoals stress, drukte of vermoeidheid

Wat kun je ervaren tijdens en na de behandeling?
Het inprikken van de naald is bij de meeste patiënten niet pijnlijk. Bij het aanprikken van het triggerpoint kun je een elektrisch schokje of een verkrampend gevoel ervaren. Na de behandeling kun je een zeurend of beurs gevoel ervaren

De dry needling therapie wordt vaak gecombineerd met andere therapievormen zoals mobilisaties, spiertrainingsvormen of rekoefeningen.

Gespecialiseerde therapeuten vanuit onze praktijk
Vanuit Fysiotherapie & Training NederVeluwe zijn Elbert Nieboer, Jaap de Gans en Stefan Laurens de deelnemende therapeuten.

  • Afspraak maken?

    Snel, makkelijk, online! Klik hier.