Fibromyalgie

Fibromyalgie
Door fibromyalgie wordt u geconfronteerd met chronische pijn en stijfheid in spieren, peesaanhechtingen en gewrichten. Dit vaak in combinatie met vermoeidheid. De oorzaak van fibromyalgie is nog niet duidelijk en genezing is nog niet mogelijk.

Wel is er een programma ontwikkeld dat zich richt op het verbeteren van de lichamelijke conditie en het leren omgaan met de gevolgen van fibromyalgie. Door aan deze twee aspecten aandacht te besteden kunt u zich beter wapenen tegen de verschillende klachten die fibromyalgie met zich meebrengt.

Multidisciplinair Programma Fibromyalgie
Het Multidisciplinair Programma Fibromyalgie is een traject voor mensen bij wie de diagnose fibromyalgie is vastgesteld door een reumatoloog of huisarts.

Het programma is een samenwerking van de polikliniek reumatologie Ziekenhuis Gelderse Vallei en diverse fysiotherapie- en ergotherapiepraktijken in de regio Ede, Veenendaal, Bennekom en Wageningen.

Programma
Het programma bestaat uit een fysiotherapeutisch oefenprogramma in combinatie met de cursus ‘Fibromyalgie, hoe verder?’ Het wordt zowel in groepsverband als op individueel niveau aangeboden.

• Fysiotherapeutisch oefenprogramma
Het doel van het fysiotherapeutisch oefenprogramma is om in 20 bijeenkomsten onder andere uw belastbaarheid te vergroten. Voor de start test een fysiotherapeut u en brengt uw lichamelijke conditie in kaart. Afhankelijk van de uitslag van deze test start u met het programma. Tijdens het oefenprogramma werkt u aan uw lichamelijke conditie door middel van verschillende in- en ontspanningsoefeningen en houdingsadviezen. Dit door gebruik te maken van toestellen die ingesteld worden op uw individuele belastbaarheid.

Aanmelden
U kunt zich telefonisch of per e-mail aanmelden voor het programma. Afhankelijk van uw voorkeur, of bij het ontbreken van een aanvullende verzekering, is het ook mogelijk om een korter programma in een kleine groep of een individueel traject te volgen. De therapeut zal in overleg met u een geschikte keuze maken.

Gespecialiseerde fysiotherapeut binnen onze praktijk
Vanuit Fysiotherapie & Training NederVeluwe verzorgt Corinne Ploeg de groepstraining en de individuele training.

  • Afspraak maken?

    Snel, makkelijk, online! Klik hier.