Fibromyalgie

Oefenprogramma fibromyalgie

Fybromyalgie en fysiotherapie

Hebt u last van chronische pijn en stijfheid in spieren, peesaanhechtingen en gewrichten? En bent u vaak moe? Misschien hebt u last van fibromyalgie. Fibromyalgie is een combinatie van klachten die verschilt van persoon tot persoon. Stijfheid en slaapproblemen zijn de meest gehoorde klachten maar ook darmproblemen, concentratieproblemen en hoofdpijn komen voor. Fybromyalgie is geen ontsteking en het lichaam raakt er niet door beschadigd. Uw conditie kan wel achteruitgaan als u zich geremd voelt in uw bewegingen. Fysiotherapie helpt u zich beter te voelen en uw conditie op peil te houden.

Wat te doen tegen fybromyalgie?

Tijdens ons Multidisciplinair Programma Fibromyalgie leert u omgaan met de gevolgen van fibromyalgie. Het programma bestaat uit een fysiotherapeutisch oefenprogramma en de cursus ‘Fibromyalgie, hoe verder?’ Voor aanvang brengt een fysiotherapeut uw lichamelijke conditie in kaart en afhankelijk van de uitslag start u met het programma. In twintig weken werkt u aan uw lichamelijke conditie en belastbaarheid, met toestellen die zijn ingesteld op uw niveau. Daarnaast leert u omgaan met de klachten die u ervaart door fybromyalgie, bijvoorbeeld met ontspanningsoefeningen en houdingsadviezen. U volgt het programma individueel of in groepsverband, afhankelijk van uw voorkeur of verzekering. Uw therapeut helpt u hierbij een keuze te maken.

Specialisten

Het programma is een samenwerking van de polikliniek reumatologie van Ziekenhuis Gelderse Vallei en diverse fysiotherapie- en ergotherapiepraktijken in de regio. Vanuit Fysiotherapie & Training NederVeluwe verzorgt onze specialist Corinne Ploeg de trainingen.

Maak een afspraak

  • Afspraak maken?

    Snel, makkelijk, online! Klik hier.